Waar in het verleden de keuken een ruimte was waar je niet veel kwam en weinig aandacht gaf, is het tegenwoordig vaak één van de eyecatchers van je huis. Tegenwoordig wordt er vaak voor een open woonkeuken gekozen en wordt hier veel tijd doorgebracht. Een goed passende vloer, kan de samen met de keuken zelf, de sfeer bepalen.

Waar moet een keukenvloer aan voldoen?

De keuken is een essentiële ruimte van je woning. Een goede vloer voor in de keuken is daarom erg belangrijk en moet voldoen aan de nodige eisen. Omdat er veel tijd in de keuken wordt doorgebracht is het van belang dat de vloer goed bestand is tegen intensief gebruik. De kans dat er op een keukenvloer eten- en drinkresten gemorst worden is groot. Het is daarom belangrijk dat een vloer voor in de keuken makkelijk schoon te houden is. En uiteraard moet de vloer aansluiten bij de sfeer in deze ruimte. Wil je met je keuken bijvoorbeeld een landelijke sfeer creëren, dien je hier ook een bijpassende vloer voor te kiezen.

Geschikte vloeren voor in de keuken

De meeste mensen kiezen voor een vinyl of pvc-vloer voor in de keuken. Doordat deze vloeren geluiddempend zijn, goed tegen water en vuil kunnen en makkelijk schoon te maken zijn, zijn ze perfect voor in de keuken. Een extra voordeel, de pvc-vloeren zijn ook te gebruiken wanneer je kiest voor vloerverwarming.

Keukenvloeren trends

Sinds een paar jaar zijn een tweetal soorten vloeren populair bij veel huisbezitters. Zij kiezen vaak voor een vloer met betonlook of een pvc-vloer in visgraatvorm. Een betonlook vloer is zeer onderhoudsvriendelijk. Het voordeel van een pvc-vloer in visgraatvorm is dat je dit door het gehele huis kan leggen.

Keukenvloer laten leggen

Je kunt ervoor kiezen om zelf een keukenvloer te leggen, maar je kan er ook voor kiezen om dit uit te besteden. Bij Naturo Vloeren kan je terecht voor de beste vloeren Groningen en omgeving te bieden heeft. De mooiste PVC vloer Groningen laat je leggen door de professionals van Naturo Vloeren.