Het gebruik van kit is onmisbaar bij veel klussen in huis. Of je nu een badkamer gaat verbouwen, een raam gaat plaatsen of een lekkage wilt verhelpen, kit is vaak de oplossing. Echter, het gebruik van kit kan soms ook voor de nodige uitdagingen zorgen. In deze blog bespreken we veelvoorkomende kitproblemen en geven we oplossingen om deze te verhelpen. Zo kun jij straks zonder zorgen aan de slag met jouw klusprojecten!

Het belang van een goede kit

Een veelvoorkomend probleem bij het gebruik van kit is dat deze niet goed hecht of gaat scheuren. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar een belangrijke factor is de keuze voor de juiste combifit. Een combifit is een kit die geschikt is voor meerdere ondergronden, zoals glas, hout, metaal en kunststof. Door te kiezen voor een goede combifit, zoals de producten van Combifit, voorkom je dat de kit gaat loslaten of scheuren. Zo ben je verzekerd van een duurzaam resultaat en hoef je niet bang te zijn voor lekkages of andere problemen.

De juiste siliconenkit kiezen

Een ander veelvoorkomend probleem bij het gebruik van kit is dat deze gaat schimmelen. Dit kan voorkomen bij het gebruik van siliconenkit in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Om schimmelvorming te voorkomen, is het belangrijk om de juiste siliconenkit te kiezen. Zo zijn er speciale schimmelwerende siliconenkitten verkrijgbaar, zoals de producten van Combifit. Deze zijn bestand tegen vocht en schimmel, waardoor je badkamer er niet alleen mooi uitziet, maar ook hygiënisch blijft.

Voorkom luchtbellen en oneffenheden

Een veelvoorkomend probleem bij het aanbrengen van kit is dat er luchtbellen ontstaan of dat de kit niet mooi egaal is. Dit kan zorgen voor een slordig resultaat en is bovendien lastig te herstellen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de kit in één vloeiende beweging aan te brengen. Gebruik hiervoor een kitspuit en zorg ervoor dat de opening van de spuitmond niet te groot is. Zo kun je de kit nauwkeurig aanbrengen en voorkom je luchtbellen en oneffenheden.

Kitproblemen kunnen voor de nodige frustraties zorgen tijdens het klussen. Gelukkig zijn er voor veelvoorkomende problemen ook eenvoudige oplossingen. Door te kiezen voor de juiste combifit en siliconenkit en deze op de juiste manier aan te brengen, kun je veel problemen voorkomen. Zo kun je met een gerust hart aan de slag met jouw klusprojecten en genieten van een mooi en duurzaam resultaat.