Het is inmiddels algemeen bekend dat het uitzoeken van een nieuwe vloer een lastige klus is. Dit komt vooral doordat er tegenwoordig verschillende soorten, kleuren en patronen verkrijgbaar zijn. De keuze wordt zelfs nog iets moeilijker wanneer jouw huis beschikt over vloerverwarming. Hierbij komt de warme lucht vanuit de vloer, waardoor het ontzettend belangrijk is om een vloer te hebben met een lage warmteweerstand. Vanzelfsprekend zijn niet alle vloeren hiervoor geschikt. Om te voorkomen dat jij een verkeerde vloer aanschaft, vertellen wij je in deze blog welke vloeren te combineren zijn met vloerverwarming. Lees snel verder en wie weet wordt jouw zoektocht naar die ene perfecte vloer een stuk gemakkelijker!

 

PVC click vloeren zijn waterbestendig

Vandaag de dag zijn PVC click vloeren razend populair. De voornaamste redenen hiervan is dat deze vloer enorm onderhoudsvriendelijk is en ook nog eens gemakkelijk te combineren is met vloerverwarming. Ondanks de meerdere lagen kunststof waaruit de vloer bestaat, laat het materiaal namelijk de warmte zonder moeite door. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer last hebt van koude voeten in huis. Daarnaast brengt dit voordelen met zich mee voor jouw energierekening. Een PVC click vloer is snel op temperatuur, waardoor de kachel niet constant hoeft de branden. Hiermee bespaar je op de lange termijn ontzettend veel gas. Iets dat tegenwoordig geen overbodige luxe is.

 

Traditionele laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn al eeuwen de favoriet van Nederland en dat is niet voor niets. Deze vloeren imiteren namelijk de traditionele en authentieke uitstraling van echt hout. Hierdoor is laminaat eenvoudig te combineren met verschillende interieurstijlen. Ondanks dat laminaatvloeren het meest verkocht worden in ons land, denk je waarschijnlijk dat deze vloer niet geschikt is voor vloerverwarming. Dit is geheel onterecht aangezien breed laminaat vandaag de dag in verschillende diktes te krijgen is. Wanneer jij deze vloer wilt combineren met vloerverwarming, dan moet je dus rekening houden met de dikte. Hoe dikker de planken, hoe minder de warmte door laat.

Parketvloeren zijn de perfecte match

Wanneer bovenstaande vloeren niet helemaal jouw ding zijn, dan kan je ervoor kiezen om een parketvloer te nemen. Deze vloer bestaat uit verscheiden soorten hout die zijn samengeperst om te voorkomen dat de vloer bij warmte kromtrekt. De planken van een parketvloer zijn relatief dun wat ervoor zorgt dat de vloer gelijk warm wordt. Toch is het belangrijk om te vermelden dat een parketvloer minder snel de warme lucht doorlaat in vergelijking met een PVC of laminaatvloer. Hier zit niet een groot verschil in, waardoor een parketvloer tegenwoordig nog steeds een uitstekende keuze is. Welke vloer ga jij binnenkort kopen voor gebruik met jouw vloerverwarming?