In de zomer kunnen de temperaturen in ons land natuurlijk vrij hoog oplopen. Wanneer het dan iets afkoelt, wil je natuurlijk niets liever dan de ramen en deuren open kunnen zetten. Toch wil het dan best nog wel eens volkomen dat er een hoop vervelende insecten binnen kunnen komen. Gelukkig is dat verleden tijd wanneer je gebruik maakt van een hor. In deze tekst gaan we precies uitleggen wat dit precies is en waarom dit een ideale uitkomst is.

Wat is een hor precies?

Allereerst is het dan belangrijk om te weten wat een hor dan precies is. Een hor is een element die op verschillende manieren bevestigd kan worden aan het raam of aan een deur. Het element bestaat dan ook allereerst uit een gedeelte waarmee de hor vastgemaakt kan worden aan de deur of het raam. Vervolgens is er de hor zelf. Dit is een gedeelte van het element waarin gaas verwerkt is. Dit zijn minuscule gaatjes. Deze laten vervolgens wel voldoende zuurstof en frisse lucht naar binnen, maar zijn veel te klein voor insecten om door heen te kunnen komen. Op die manier kun je dus genieten van het lekkere weer, zonder alle insecten binnen te krijgen. Er zijn een hele hoop verschillende horren die bijvoorbeeld vaak verschillen in de manier waarop ze bevestigd kunnen worden.

Verschillende soorten horren
Zo heb je bijvoorbeeld een hor die als een soort tweede deur of raam fungeert. Deze kun je open zetten en vervolgens sluiten. Je kunt deze dus gesloten houden terwijl je het reguliere raam open zet. Op die manier heb je de bescherming van de hor. Vervolgens is er nog een hor die je alleen neer kunt zetten wanneer je het raam wil openen. Dit is dus een losse hor die je weg kunt halen wanneer je zelf wilt. Je kunt dan lekker naar buiten kijken zonder dat er een hor in de weg staat. Ook is er nog een rolhor. Dat is een hor die je als een soort rolgordijn naar boven en beneden kunt rollen. Op die manier is hij niet in het zicht wanneer je hem naar boven rolt, maar wel te gebruiken wanneer je er zelf voor kiest om de hor naar beneden te rollen. Al met al zie je dus dat er een hele hoop verschillende horren zijn en deze verschillen ook in prijsklasse. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een hor te kopen tegen een fatsoenlijke prijs. Een ideale manier dus om vervelende insecten buiten te houden.

Bron: atmyhome.nl