Stel je wil een nieuw kleurtje op de keukenmuur, maar je hebt zelf totaal geen verstand van schilderen. Dat is helemaal geen probleem! Je kunt namelijk gewoon een schilder inschakelen. Hoeveel dit kost en hoe je hier op kan besparen lees je hier. 

Wat kost een schilder? 

Dit is natuurlijk vraag nummer één wanneer je op zoek gaat naar een schilder. Wat gaat dit kosten? Volgens deze gids ligt het uurtarief van een schilder tussen de € 35,- en de € 40,-. Vaak kost een binnenschilder iets minder dan een buitenschilder, en kost een winterschilder nog minder. Dit komt omdat er in de winter minder vraag is naar schilders. Maar het uurtarief is niet het enige wat de prijs beïnvloed. Andere factoren zijn bijvoorbeeld de werkzaamheden. Wil je sauswerk uit laten voeren? Dan kost dit zo’n € 10,- tot € 15,- per m². Spuitwerk is vaak goedkoper en kost ongeveer € 6,- tot € 10,- per m². 

 

Naast het uurloon en het type werk is er nog een ander belangrijk onderdeel. Namelijk de werken die ook daadwerkelijk uitgevoerd moeten worden. Hieronder vind je een kort overzicht. 

 

Werken Prijs 
Deuren € 50,- tot € 120,- 
Kozijnen € 15,- tot € 40,- 
Trap  € 15,- tot € 20,- per traptrede
Binnenmuur € 15,- tot € 20,- per m²
Plafond € 10,- tot € 20,- per m²

Bespaartips 

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen op het gebied van schilders. Hier staan er een paar op een rij. 

  • Steek zelf ook de handen uit de mouwen! Door zelf het voorbereidende werk te doen kun je besparen op de totaal prijs. Dan kan de schilder namelijk direct aan de slag. 
  • Laat de winterschilder komen. De winterschilder is gespecialiseerd op het gebied van schilderen in de winter. Je kunt hiermee zo’n 30 % besparen. Over het algemeen levert het geen problemen op, maar het wordt aangeraden om in de zomer te schilderen. Daardoor is de prijs in de winter lager. 
  • Vergelijk prijzen. Zorg ervoor dat je niet te veel betaald door goed naar de gemiddelde kosten te kijken.