Een vloer van PVC, wat kun je ermee?

Een vloer van PVC is momenteel de modernste vloer die je kunt aanschaffen. Dit komt niet alleen doordat het materiaal nog het kortst verkrijgbaar is, maar ook door de specificaties van het materiaal. De PVC-vloer heeft dan ook niet zonder reden de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. In deze blog vertellen we je meer over de redenen waarom de PVC-vloer in steeds meer woonkamers te vinden is!

 

Onderhoud

De PVC-vloer is gemaakt van niet-natuurlijke materialen. Dit zorgt ervoor dat de PVC-vloer nagenoeg geen onderhoud vereist om mooi te blijven. Dit is ten opzichte van de houten vloer misschien wel het grootste voordeel. Waar een houten vloer ieder jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft, hoef je een vloer van Floorify PVC alleen af en toe te stofzuigen en af en toe schoon te maken met een doekje. De niet-natuurlijke basis van de vloer zorgt er namelijk voor dat vocht en viezigheden niet in de vloer trekken maar op de vloer blijven liggen. Je kunt ze gemakkelijk verwijderen zonder je zorgen te hoeven maken over blijvende vlekken of beschadigingen. Dit maakt de PVC-vloer onder andere ontzettend aantrekkelijk als je jonge kinderen hebt. Je hoeft je geen zorgen te maken over permanente beschadiging als een van de kinderen iets op de vloer laat vallen.

 

Vloerverwarming

Het hebben van een vloerverwarming wordt steeds populairder. Dit komt door twee belangrijke factoren. Een vloerverwarming kost over het algemeen minder geld dan een reguliere verwarming en daarnaast neemt vloerverwarming ook geen leefruimte in in de woning. Het grootste voordeel van de PVC-vloer ten opzichte van de laminaatvloer is dan ook dat er onder de PVC-vloer wel een vloerverwarming geplaatst kan worden. Dit komt omdat het materiaal waar de Hebeta PVC vloer van gemaakt is moderner is de hogere temperaturen aankan zonder krom te trekken. De PVC-vloer is dus een stuk moderner dan de laminaatvloer. Dit vertaalt zich niet enkel in de mogelijkheden tot vloerverwarming, maar ook op het gebied van geluidreductie. Een PVC-vloer kraakt veel minder dan de laminaatvloer en is hierdoor veel geschikter in bijvoorbeeld appartementen en flats.