Bij elke renovatie die thuis wordt uitgevoerd, hoe klein ook, is het zeer belangrijk om een correcte planning te maken alvorens met de werkzaamheden te beginnen. Vooral als je erover denkt om de vloer van jouw huis te vervangen door een laminaatvloer. Een zorgvuldige beoordeling van het te verbouwen oppervlak, de evaluatie van de materialen, hun prijzen en de benodigde hoeveelheid is zeer belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen.

Voordelen van laminaatvloeren

1. Getrouwe imitatie van verschillende materialen

Dankzij de verscheidenheid aan afwerkingen zijn laminaatvloeren een uitstekende optie, aangezien er veel materialen zijn die niet alleen hout imiteren, maar ook graniet, vinyl, cement. Welke stijl je ook aan jouw huis wilt geven, je vindt altijd het model dat je het beste bevalt.

2. Comfort

Het vervangen van een keramische vloer door een houten vloer voor meer warmte en comfort is zeker een goede beslissing. Blootsvoets lopen zal geen probleem meer zijn in de winter en dit type laminaatvloer biedt je ook de mogelijkheid om ze zowel in de badkamer als in de keuken te plaatsen. Kun je zich iets aangenamer voorstellen dan uit de douche te stappen en op een vloer met houteffect te stappen? Met waterdichte laminaatvloeren die geschikt zijn voor gebruik in keukens en badkamers is het mogelijk.

3. Eenvoudige installatie

Laminaatvloeren kunnen op vele soorten oppervlakken worden geïnstalleerd. De realiteit is dat de installatie ervan zo eenvoudig is dat je het zelf kunt doen. Een van de essentiële vereisten is dat de vloer vooraf schoon, droog en vlak is. Dit voordeel brengt nog een ander met zich mee: wanneer je het wilt verwijderen, keert je snel terug naar de oorspronkelijke vloer zonder enige schade te veroorzaken.

4. Gemakkelijk onderhoud

Het beste aan laminaatvloeren in vergelijking met natuurlijk hout is het onderhoud en de instandhouding ervan. Bij natuurlijk hout moet je heel goed opletten dat er niets af valt, want het is zeer poreus en eten en drinken wordt er snel in opgenomen. Bij laminaat hoeft je de vloer alleen maar met een vochtige doek af te nemen en hij is weer zo goed als nieuw.

5. Concurrerende prijs

Als je het vergelijkt met andere materialen en als je de duurzaamheid van dit product op prijs stelt, zult je zien dat het een economisch product is, hoewel er verschillende prijzen zijn, afhankelijk van de afwerking, kwaliteit en weerstand.

Als je al deze kenmerken kent, is het gemakkelijk te begrijpen dat laminaatvloeren een goed alternatief zijn voor traditionele houten vloeren. Laminaatvloeren hebben alles in zich om een materiaal te zijn waarmee bij jouw renovatie rekening moet worden gehouden. Het is de moeite waard om in deze oplossing te investeren!

Bron: Meubelmakerij-utrecht.nl