Als je een daklekkage ontdekt dan is het belangrijk om snel actie te ondernemen, maar wat te doen bij een daklekkage? In dit artikel zetten wij de belangrijkste stappen voor je op een rij.  

 

Damage control en contact met de verzekering

Heb je een lek in het dak ontdekt? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat waardevolle spullen en meubels veilig staan. Leg bovendien handdoeken op de grond om de vloer te beschermen en plaats een emmer onder het lek om ervoor te zorgen dat de handdoeken niet drijfnat worden. Pak daarna de telefoon, want het is hoog tijd om de verzekering te bellen. 

 

Meestal is schade als gevolg van een storm of regenschade gedekt door de opstalverzekering. Het is belangrijk om de schade zo snel mogelijk te melden bij de verzekeringsmaatschappij. Sommige verzekeraars bieden een 24/7 alarmservice voor dit soort gevallen. Hier kun je ook terecht voor hulp bij noodreparaties

 

Schakel hulp in voor het repareren van de daklekkage

Als je regelmatig op het dak staat en goed weet wat je doet, dan kun je het erop wagen om de daklekkage zelf te repareren. Wij raden dit sterk af, omdat de reparatiekosten van een daklekkage niet opwegen tegen de ziekenhuiskosten als je van het dak af valt. Ga voor het repareren en opsporen van de lekkage op zoek naar een goede loodgieter en schakel voor de reparatie van het dak een dakbedekker in. 

 

Om een daklekkage in de toekomst te voorkomen is het verstandig om dakpannen van hoge kwaliteit te kiezen. Het regelmatig controleren en vrijmaken van de regenpijp en de dakgoten is ook belangrijk bij het voorkomen van een daklekkage. Let tot slot op de levensduur van de dakbedekking. Afhankelijk van het materiaal van de dakbedekking is het na verloop van tijd verstandig om een nieuw dak te laten plaatsen om een daklekkage in de toekomst te voorkomen.  

Grijze Ijzeren Plaat