Lees hier over een schilder inschakelen voor de buitenkant van het huis. Een oud gezegde is, onderhoud is het behoud, en dat geldt heel sterk met het schilderwerk aan de buitenzijde van een gebouw. Een goede laklaag beschermt houten deuren en kozijnen. Lees verder over het belang van goed schilderwerk, en dat daardoor een schilder in Teteringen inschakelen voor de buitenkant van het huis, een slim idee kan zijn.

 

Ga voor kwaliteit

Het is bijna niet te voorkomen, als je actief op zoek bent naar een schildersbedrijf voor de buitenboel, dat je dan te maken krijgt met beunhazen. Het lijkt heel aanlokkelijk, maar bij schilderwerk is goedkoop duurkoop. Voor een verrassend lage prijs heeft je woning een fris kleurtje, maar omdat er een matige kwaliteit materiaal is gebruikt en dat het werk onkundig is uitgevoerd, is dat van korte duur. Wanneer je een schilder wilt inschakelen voor de buitenkant van het huis, ga dan voor kwaliteit. Het is beter om een schildersbedrijf te zoeken middels referenties. Welk schildersbedrijf heeft het huis van de buren twee jaar geleden opgeknapt? Misschien is het bedrijf waar je werkt een tijd terug vakkundig aangepakt? Dan is op de zaak tussen de rekeningen nog een factuur van dat bedrijf te vinden, en kun je het zo traceren. Dan weet je van tevoren dat je voor kwaliteit gaat, en dat is voordeel op de lange termijn.

 

Ga mee met het advies

Soms is een verse laklaag voldoende, maar soms is er meer werk aan, tot het helemaal opnieuw kaal maken aan toe. Je ziet het niet veel meer, met branders en krabbers weer kaal hout maken en het dan laag voor laag opbouwen. Maar als laatste nodig is, de deuren en kozijnen kaal maken en opnieuw gronden en lakken, ga dan mee in dat advies. Nog zoiets is een kozijn met een zacht plekje. Schilders kunnen dat rotte hout eruit pulken en opvullen met een twee componenten middel. Als bij de offerte zulke adviezen staan, ga er dan in mee. Zulke zaken uitstellen maakt het alleen maar lastiger, en wederom is goedkoop duurkoop.

 

Je verdient het terug

Een schilder inschakelen voor de buitenkant van het huis is altijd de juiste investering. Een pand wat goed onderhouden is, is meer waard. Zorg dus dat je woning goed in de lak zit, en kies voor kwaliteit. Daarna kan het er jaren tegenaan en is het bestand tegen elementen zoals regen en sneeuw.