Mijn huis heeft een inpandige garage met daarin uiteraard een garagedeur. De garagedeur was al een tijdje aan vervanging toe, maar heeft het onlangs echt begeven. Zodoende begon mijn zoektocht naar een nieuwe garagedeur. Voordat ik op zoek ben gegaan heb ik eerst goed nagedacht over wat voor een garagedeur ik wou hebben. Om meer informatie te verschaffen ben Ik naar een specialist in garagedeuren gegaan. Deze specialist maakt garagedeuren op maat in Oldenzaal.

Hout, staal of kunststof

Garagedeuren zijn gemaakt van hout, staal of kunststof. Zelf ging mijn voorkeur uit naar een houten of stalen garagedeur. Zowel houten als stalen garagedeuren hebben voordelen en nadelen.

Een garagedeur van hout heeft een warme uitstraling en versterkt het stoere karakter van je huis. Het biedt goede isolerende eigenschappen en is een authentieke keuze. Een houten garagedeur kan op smaak worden aangepast, omdat het in elke gewenste kleur geschilderd kan worden en er een ruime keuze is op gebied van designs. Tot slot is hout een duurzaam materiaal en makkelijk te repareren. Het nadeel is echter dat hout regelmatig onderhoud nodig heeft om een lange levensduur te realiseren en houtrot te voorkomen. Daarnaast is een houten garagedeur minder geschikt om elektrisch te openen.

Stalen garagedeuren hebben weinig onderhoud nodig. Ze isoleren goed en zorgen voor een optimale veiligheid. Daarnaast zijn stalen garagedeuren zeer duurzaam, stevig en geven ze je huis een luxe karakter. Ze zijn zeer geschikt als elektrische garagedeur. Het nadeel bij een stalen garagedeur is dat er een kans bestaat op roestvorming bij slecht onderhoud of beschadiging.

Mijn nieuwe garagedeur

Mijn beslissing stond vast dat ik een elektrische garagedeur wou hebben. Ik gebruik de garage namelijk ook echt als plek om de auto te parkeren (ik heb namelijk geen andere parkeerplek). Dus is een elektrische garagedeur perfect. Ik heb daarom ook gekozen voor een stalen garagedeur.

Ik moest mijn nieuwe garagedeur op maat in Hengelo bestellen. De verkoper had daar namelijk zijn hoofdvesteging zitten. Na een tijdje kwamen ze mijn nieuwe garagedeur installeren. Nu heb ik een erg handige afstandsbediening die ik aan mijn sleutelbos kan hangen. Het handige is dat ik de garagedeur nu open kan laten gaan vanuit de auto en dus niet meer hoef uit te stappen!