Een vintage look in de woonkamer creëren kan een geweldige manier zijn om sfeer en warmte toe te voegen aan een ruimte. Nu zijn er veel dingen die je kunt doen of producten die je kunt kopen die hiervoor zorgen. Hier zijn enkele tips om een vintage look te creëren in de woonkamer.

Verschillende kleuren

De eerste stap om een vintage look te creëren is het kiezen van de juiste kleuren. Kies voor warme, aardse kleuren zoals oud rood, terracotta, donkergroen en diep blauw. Deze kleuren zorgen voor een gezellige en knusse sfeer en geven de kamer meteen een vintage uitstraling. Oud rood kan bijvoorbeeld een accentkleur zijn in de vorm van een bank of vloerkleed, terwijl donkergroen in de vorm van gordijnen of wandpanelen een rustgevende uitstraling geeft. Door deze kleuren te combineren kun je een harmonieus geheel creëren.

De juiste meubels

Een andere belangrijke factor om een vintage look te creëren zijn de meubels. Kies voor meubels met ronde vormen en kies voor houten meubels in plaats van moderne materialen zoals glas of metaal. Vintage meubels zoals een Chesterfield bank of een oude eiken tafel zorgen voor een prachtige uitstraling in de woonkamer. Deze meubels geven de kamer een authentieke uitstraling en passen perfect bij een vintage interieur. Je kan ook kiezen voor vintage meubelstukken met wat patina en gebruikssporen, deze geven de kamer juist weer een gebruikte en geleefde uitstraling.

Accessoires voor de accenten

Accessoires zijn een geweldige manier om een vintage look te creëren. Denk aan items zoals een oude klok, een antieke lamp of een oude vaas. Deze items zorgen voor een geweldige vintage look en geven de kamer een warme en gezellige sfeer. Je kan deze accessoires op verschillende manieren in de kamer verwerken, bijvoorbeeld door ze op een dressoir of boekenkast te zetten of door ze boven een bank of bed te hangen. Hierdoor kun je een geheel creëren waar de accessoires op een harmonieuze manier in de kamer zijn verwerkt.

Schilderijlijsten voor de kunstwerken

Schilderijlijsten zijn een geweldige manier om een vintage look te creëren. Kies voor oudere of antieke schilderijlijsten in plaats van moderne lijsten. Dit zorgt voor een prachtige vintage uitstraling en maakt de kamer een stuk gezelliger. Als je een specifiek werk wilt omlijsten, kun je ook overwegen om schilderijlijsten op maat te bestellen. Zo weet je zeker dat de lijst perfect past bij het werk en dat het geheel een harmonieus geheel vormt. De lijst kan bijvoorbeeld in dezelfde kleur zijn als de muur of juist een contrasterende kleur hebben, dit hangt af van de stijl van het werk en de stijl van de kamer. Door de juiste lijst te kiezen kun je het werk extra laten uitkomen en een prachtige vintage uitstraling in de kamer creëren.