Bij het kopen van een nieuw huis komt veel kijken. Eén van de dingen waar de nodige aandacht aangegeven dient te worden, is de woning verzekeren. Terwijl je slechts een paar euro voor betaalt per maand, krijg je daarvoor in ruil de garantie dat mocht er schade ontstaan de kosten zijn gedekt. Hierbij kun je denken aan de gevolgen van een brand, storm, inbraak, overstroming, lekkage of een aanrijding. De wetenschap dat je je over de financiële gevolgen hiervan geen zorgen hoeft te maken, dat zit toch een heel stuk lekkerder in je nieuwe woning. Bij bijvoorbeeld Univé kun je verschillende woonverzekeringen afsluiten. Dit is hier ook nog eens snel gebeurd.

 

Is ruitschade meeverzekerd met opstalverzekering?

Univé biedt de keuze uit twee soorten woonverzekeringen. De eerste is de opstalverzekering, die speciaal bedoeld is voor huiseigenaren. Met deze verzekering op zak is zowel je huis als alles wat eraan vastzit goed gedekt tegen schade. Voorbeelden hiervan zijn onder meer ook de tuinschuur, zonnepanelen, het zonnescherm en de eventuele laadpaal voor de elektrische auto. Belangrijk om te weten is dat alle ramen zijn uitgezonderd van deze woonverzekering. Hiervoor dien je de aanvullende dekking Ruitbreuk af te sluiten. Mocht het nodig zijn een nieuwe ruit te plaatsen, dan worden de kosten daarvan vanuit de hiervoor genoemde dekking vergoed. Zelfs douchedeuren en doucheschermen vallen onder deze aanvullende verzekering.

 

Met inboedelverzekering Univé al je spullen goed gedekt

Een andere mogelijkheid – die ook voor huurders erg interessant kan zijn – is de inboedelverzekering. Zoals de naam eigenlijk al prijsgeeft, is met dit pakket alle inboedel verzekerd. Daarmee worden al je persoonlijke spullen bedoeld die zich binnenshuis bevinden. Hierbij valt te denken aan banken, kasten, losstaande lampen, bijzettafels, de eettafel, en zelfs het bestek in de lades. Ook kleding valt gewoon onder de inboedelverzekering, net als het beddengoed. Elektrische apparaten vormen uiteraard eveneens geen uitzondering, zoals smartphones, navigatiesystemen, mobiele spelcomputers, e-readers, tablets en/of laptops. Let er in dit geval wel op dat mobiele elektronica niet verzekerd is indien deze kapot is gegaan door een ongelukje, door vallen of stoten. Ook dien je er rekening mee te houden dat het alleen gaat om schades die zich binnen de muren van je eigen woning plaatsvinden. Wil je genieten van een complete dekking, kijk dan eens bij de Mobiele Elektronicadekking.

 

Extra voordelig uit met pakket Inboedel & Opstal

Bij Univé heb je ondanks dat er slechts 2 basispakketten zijn om uit te kiezen in totaal 3 verschillende opties. Je kunt namelijk ook gaan voor een combinatie van zowel de opstal- als inboedelverzekering Univé, met het combipakket Inboedel & Opstal. Dit is een voordelige keuze als je interesse hebt in het afnemen van beide verzekeringen. Over voordelig gesproken: ondanks dat de maandpremie relatief laag ligt, kun je deze verder terugschroeven door een vrijwillig eigen risico te nemen. Het is aan jou de keus hoe hoog je dit bedrag wilt laten zijn. Wel geldt er een maximum van € 500. Daarbij is het mogelijk dat je ook nog eens te maken krijgt met een pakketkorting van 10%.