Schilderen hoeft niet altijd binnen te gebeuren, er kan ook buiten moeten worden geschilderd. Je kan bijvoorbeeld de schuur in de tuin schilderen of zelfs het hele huis. Het schilderen buiten moet wel wat anders aangepakt worden. Wil jij binnenkort buiten gaan schilderen, maar kan je wel wat goede tips gebruiken? Blijf dan vooral even verder lezen. We zetten vier handige tips voor je op een rijtje. 

Kijk naar het weer

De eerste tip is om te kijken naar de weersverwachting. Je kan je wellicht voorstellen dat het niet de bedoeling is om buiten schilderwerk te doen in de regen. Daarnaast mag het niet te warm zijn buiten; boven de 25 graden is eigenlijk al te warm om te schilderen. De meest ideale weersomstandigheden zijn wanneer het droog is en de temperatuur niet boven de 25 graden komt. Als je hier rekening mee houdt, kom je al een stap dichter bij een goede uitvoering van buiten schilderen. 

Bereid jezelf voor

Om buiten te gaan schilderen, is het belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Je moet bijvoorbeeld eerst gaan bedenken welke kleur je de muren gaat schilderen. Daarna moet je gaan kijken of de kleur wel beschikbaar is als verf die bedoeld is voor buiten. Je kan de muren buiten namelijk niet gaan schilderen met verf die bedoeld is voor muren binnen. Daarnaast zal je al het gereedschap moeten verzamelen dat je nodig hebt om de klus uit te voeren. 

Neem de tijd

Als je eenmaal bent voorbereid, moet je niet te hard van stapel gaan lopen. Dit betekent dat je niet alles in één dag hoeft te doen. In sommige gevallen is dat niet eens mogelijk, dus je moet de tijd nemen om buiten te gaan schilderen. Vergeet ook niet om meerdere pauzes per dag in te lassen en niet de hele avond door te gaan. Er is morgen weer een dag waarop je verder kan gaan met het schilderen. Door je tijd te nemen, zal je ook merken dat het resultaat een stuk mooier wordt. Als je gaat haasten, is de kans groot dat je plekken mist en het daardoor slordig wordt. 

Besteed het uit 

Klinkt dit allemaal als te veel werk voor jou alleen? Besteed het buitenschilderwerk dan uit aan een bedrijf. Het voordeel van het schilderwerk uitbesteden aan Mascolorie Schilderwerken is dat je zeker weet dat de schilder ervaring heeft. Hierdoor kan je erop rekenen dat het resultaat prachtig wordt. Daarnaast kan je altijd alle vragen stellen die je maar hebt aan de schilder. De schilder Oegstgeest kan jou zelfs voorzien van advies als je dat nodig hebt. Met een ervaren schilder bespaar je jezelf veel tijd en moeite. Dat is ideaal!